Bøger

On the Road Again - efter en rygmarvsskade

forside af bilbog

En flot portrætbog med fokus på BILEN. Bilister med bevægelseshandicap vil blive inspireret, og professionelle kan hente menneskelig indsigt og nyttig viden i RYKs bog: ON THE ROAD AGAIN – - efter en rygmarvsskade. Gennem 16 portrætter berettes om en variation af praktiske løsninger og bilens personlige betydning, når man til daglig er begrænset af kørestolens hastighed og distance. Portrætterne varierer mellem lange interviews og korte, personlige statements. Bogen er illustreret af fotograf Mads Eneqvist, der har fundet spændende locations til de mange og flotte helsidefotos.

Læs anmeldelse her.

104 sider. Pris 100 kr + forsendelse.
Ved køb af 5 stk kr. 80 pr. bog og ved 10 stk kr. 60 pr. bog + forsendelse.
Bestil og betal bogen online her. Bøger med mængderabat kan kun købes ved henvendelse til kontoret på tlf.: 39 29 35 55.

 

"Brudstykker - rygmarvsskadede fortæller"

Bogen henvender sig særligt til nytilskadekomne og deres pårørende. Den indeholder femten samtaler med mennesker, der har en rygmarvsskade. Mennesker af kød og blod, som fortæller om deres egne erfaringer med livet. Vi håber, bogen vil være med til at vise nytilskadekomne og deres pårørende, at livet trods alt går videre. Emnerne er f.eks. den første tid hjemme, sex og kærester, uddannelse, job, rejser, at blive gammel osv. - altså en bred vifte af de udfordringer, vi møder.

"Brudstykker - rygmarvsskadede fortæller" er på 144 sider i 21 x 21 cm format, sort/ hvid.

Pris: kr. 50,00
Bestil og betal bogen online her.
Bogen kan også bestilles på tlf.: 39 29 35 55.

Tilbud til alle medlemmer:  
"Brudstykker"  er gratis for alle medlemmer af RYK. Bogen kan fås på vores arrangementer eller rekvireres ved at indbetale 50 kr. til forsendelse på reg.nr. 2279, kontonummer 5493 417 845. Husk at skrive dit medlemsnummer og "bøger" på indbetalingen.

 

”Pårørende – tæt på rygmarvsskadede” 

”Pårørende – tæt på rygmarvsskadede” er en bog til de pårørende, der står midt i den svære situation, at et familiemedlem har pådraget sig en rygmarvsskade.

Bogen er en hjælp til at forstå og sætte ord på de mange tanker og følelser, pårørende ofte står alene med og en hjælp til at håndtere et pludseligt forandret liv med flere spørgsmål end svar. Som pårørende gør man sig mange overvejelser om, hvordan man bedst støtter sin nærmeste. Men man skal også huske at tage vare på sig selv og de øvrige familiemedlemmer. Det giver bogen også gode råd om.

”Pårørende – tæt på rygmarvsskadede” omhandler alle nærmeste pårørende: ægtefæller og partnere, forældre, børn og søskende. Bogen er en artikelsamling og består af både faglige afsnit og interviews med pårørende. Det er beretninger på godt og ondt. Om sorg og håb, kampen i dagligdagen, de forbudte følelser og tankerne om fremtiden. Men det er også beretninger, der giver plads til håb og en tro på fremtiden.

Bogen indeholder desuden en oversigt over tilbud på landets behandlingssteder, gode råd til personalet, pårørendes rettigheder og social støtte.

”Pårørende – tæt på rygmarvsskadede” er også relevant for tilknyttet personale samt i forbindelse med undervisning på relevante uddannelsessteder.

”Pårørende – tæt på rygmarvsskadede” er på 100 sider og koster kr. 100 plus forsendelse.

Pris: kr. 100,00
Bestil og betal bogen online her.
Bogen kan også bestilles på tlf. 39 29 35 55.

 

"Min far har brækket halsen - og jeg har en cykelhjelm med hunde på"

Denne dejlige bog om 5-årige Emma, hvis far er rygmarvsskadet og sidder i kørestol, anbefales til højtoplæsning for børn, hvis far eller mor er blevet rygmarvsskadet. I bogen følger vi Emma i hendes hverdag sammen med far, mor og storesøster. For selv om livet med en rygmarvsskade er meget anderledes, så er det på mange måder også helt almindeligt. Bogen er rigt illustreret.
Christine Urfe Bendt, der har skrevet bogen, er mor til Emma og gift med Emmas far.

”Min far har brækket halsen - og jeg har en cykelhjelm med hunde på” koster kr. 100 plus forsendelse.
Udgivet på forlaget Turbine.

Pris: kr. 100, 00
Bestil og betal online her.
Bogen kan også bestilles på tlf. 39 29 35 55.

 

"Para- og tetraplegi - håndbog for rygmarvsskadede"

Bogen er en opslagsbog, hvor du som rygmarvsskadet kan finde en bred vifte af de vigtigste oplysninger om livet med para- og tetraplegi. Det drejer sig f.eks. om blære, tarm, sår, smerter, sex, psykologiske forhold, sociale rettigheder og forskning. Også alternativ behandling, senskader, kost, idræt, rejser og tilgængelighed er blandt emnerne. Det gør bogen meget alsidig og nyttig i hverdagen for alle med en rygmarvsskade. Pårørende og behandlere kan også få glæde af håndbogen. De enkelte kapitler kan læses uafhængigt af hinanden. Redaktionen bag håndbogen består udelukkende af personer med rygmarvsskade, som derfor kender problemerne ud og ind. En lang række fagpersoner og personer med viden og interesse i rygmarvsskadedes vilkår har bidraget med tekster og råd.

"Para- og tetraplegi - håndbog for rygmarvsskadede" er på 212 sider med format 21 x 21 cm og i farver.

Bogen kan læses HER

 

 "Sex - en guide for rygmarvsskadede og deres partnere"

Vi skal have erotikken frem i lyset. RYK har udgivet guiden "SEX - en guide for rygmarvsskadede og deres partnere", som fokuserer på muligheder frem for begrænsninger i sexlivet.  

Et liv uden sex er ikke et normalt liv. Guiden er en hjælp til mennesker med rygmarvsskade og deres partnere, som savner råd og inspiration til seksuallivet.

Udgivet af RYK, 2001

Pris: kr. 30,00
Bestil og betal online her.
Bogen kan også bestilles på tlf. 39 29 35 55.

ABC for deg med ryggmargsskade

Informationsmateriale om rygmarvsskader. Fås i to versioner til både rygmarvsskadede og deres pårørende samt til sundhedspersonale.

Bøgerne er på norsk og er udgivet af LARS, den norske forening for mennesker med rygmarvsskade.

Bøgerne kan downloades her.

ABC om trykksår

Informationsmateriale om tryksår. Fås i to versioner til både rygmarvsskadede og deres pårørende samt til sundhedspersonale.

Bøgerne er på norsk og er udgivet af LARS, den norske forening for mennesker med rygmarvsskade.

Bøgerne kan downloades her.

ABC om urinveiene

Informationsmateriale om urinvejene. Fås i to versioner til både rygmarvsskadede og deres pårørende samt til sundhedspersonale.

Bøgerne er på norsk og er udgivet af LARS, den norske forening for mennesker med rygmarvsskade.

Bøgerne kan downloades her.