Artikler fra RYK! magasin

RYK! magasin 3-2012:

Robotstyret exoskelet

I maj fik Afdeling for Rygmarvsskader i Hornbæk besøg af det amerikanske firma EKSO Bionics, der har udviklet et bærbart, robotstyret exoskelet til gangfunktion hos personer med en rygmarvsskade. Afprøvningen på tre testpersoner blev en succes, og Afdeling for Rygmarvsskader skal nu stå i spidsen for et europæisk studie, der påbegyndes i 2013.

Læs mere.

 

RYK! magasin 3-2011:

Træningsophold

Trods praktiske udfordringer med hensyn til de hjemlige forpligtelser, valgte Lotte Tobiasen at tage på et fire ugers træningsophold på Paraplegifunktionen i efteråret 2010. Det blev fire udbytterige uger og al besværet værd.

Læs mere.

 

RYK! magasin 1-2011:

De så mig som hypokonder

20 år efter en bilulykke og lige så mange år med smerter og andre symptomer får May diagnosen syringomyeli. Siden 2006 har May været tilknyttet Klinik for Rygmarvsskader. - Det er det bedste, der er sket i hele forløbet, fortæller May.

Læs mere.

 

RYK! magasin 1-2011:

Syringomyeli

Ved indførelsen af MR-scannerne i 1990'erne begyndte man at diagnosticere de første patienter med syringomyeli, som er en væskesamling i rygmarven. RYK! har bedt overlæge Birgitte Hansen på Klinik for Rygmarvsskader beskrive syringomyeli.

Læs mere.

 

RYK! magasin 3-2010:

Gangtræning med robot

Robotter vinder frem mange steder i vores hverdag. Det gælder også inden for sygehusverdenen. I efteråret sidste år gjorde en robot sit indtog på Paraplegifunktionen, og siden har personalet trænet patienter med svær nedsat gangfunktion i den såkaldte Lokomat.

Læs mere.

 

RYK! magasin 3-2009:

Genoptræning af gangfunktion

I marts 2009 blev Ulla Vig Nissen ansat på Klinik for Rygmarvsskader på Hornbæk i en forskningsstilling. Her skal hun være med til at stimulere forskningen ved klinikken med fokus på genoptræning af gangbevægelser hos patienter med en inkomplet rygmarvsskade.

Læs mere.

 

RYK! magasin 1-2009:

Temadag for gående rygmarvsskadede

I januar inviterede RYK til temadag for gående rygmarvsskadede. Dagen blev afholdt på Paraplegifunktionen og viste et stort behov for viden og erfaringsudveksling.

Læs mere.