Forskning: Fin Biering-Sørensen

Professor får velfortjent pris

Som blot den tredje person udenfor Nordamerika har professor Fin Biering-Sørensen modtaget den ærefulde pris “ASIA Lifetime Achievement Award 2017”.

Professor Fin Biering-Sørensen på Klinik for Rygmarvsskader, Rigshospitalet har modtaget den ærefulde pris “ASIA Lifetime Achievement Award 2017”. Fin Biering-Sørensen er blevet nomineret af flere medlemmer af American Spinal Injury Association (ASIA), anbefalet af Forsknings- og Priskomiteen og enstemmigt godkendt af ASIAs bestyrelse.
Prisen blev stiftet i 1987 af American Spinal Injury Association, og gives til en person, som i betydelig grad har bidraget til behandling af mennesker med rygmarvsskader. Kriterierne for prisen indbefatter: karrierededikation, anerkendelse fra fagfæller, professionelt kompetenceniveau og anerkendte resultater. De to øvrige modtagere, der har modtaget den ærefulde pris, er Alain Rossier, der var den første professor, og i øvrigt selv rygmarvsskadet, i rygmarvsskader på Harvard Universitet i USA og Dr. Hans Frankel fra Stoke Mandeville i England.
Professor Fin Biering-Sørensen blev færdiguddannet som læge i 1975 på Københavns Universitet og som specialist i fysiurgi og rehabilitering og i reumatologi i henholdsvis 1982 og 1983. Han forsvarede sin doktorgrad i 1984. I 1986 blev han overlæge og fra 1992 afdelingsleder på Klinik for Rygmarvsskader i Neurocentret på Rigshospitalet. Siden 2008 har han været klinisk professor i rygmarvsskader på Københavns Universitet.
Fin Biering-Sørensen har siden sin ansættelse på Klinik for Rygmarvsskader i 1986 arbejdet ihærdigt for patienter med rygmarvsskader og gjort en betydelig forskel, når det gælder medicinsk behandling og forskning indenfor rygmarvsskader. Han har udgivet mere end 450 artikler og har været og er medlem af flere komiteer og bestyrelser, både nationalt og internationalt. Fin Biering-Sørensen har holdt foredrag over hele verden og har vejledt på adskillige ph.d. projekter. Han har været medlem af Spinal Cords redaktionsudvalg siden 1990 og medredaktør siden 2007. Fin Biering-Sørensen har modtaget adskillige priser og udmærkelser.

Prisen overrækkes ved ASIAs møde den 28. april 2017 i Albuquerque, New Mexico.

RYK ønsker Fin Biering-Sørensen tillykke med den ærefulde pris. Den er fuldt fortjent.

BB