Tilgængelighed i min datters institution

silje
Offline
Joined: 11/07/2008

Hej
Jeg er en frustreret mor, der sidder i kørestol pga. rygmarvsbrok.
Min datter på godt 1½ år går i en dejlig vuggestue lige ved siden af vores bopæl - skønt!!
Mit problem er blot, at vi nu har været til forældremøde, hvor det fra pædagogernes side blev påpeget, at de ikke har ressourcer til at hjælpe mig i det omfang, jeg faktisk har brug for det, i hvert fald ikke på tidspunkter, som jeg kan bestemme!
Som sagt er jeg kørestolsbruger, og har svært ved at åbne den tunge jernelåge med en tung slå (tror jeg det hedder) foroven. Jeg kan umuligt åbne den med min datter på skødet og, hvis jeg stiller hende på jorden vil hun uden tvivl løbe hurtigere end en hest kan rende.
Personalet har desværre ikke ressourcer til at komme ud og hjælpe mig med hverken låge eller indgangsdør (med to håndtag, hvoraf det ene sidder i 2 meters højde). De har dog gjort det de første 8 mdr, min datter har gået i institutionen, men har altså ikke længere ressourcer til det.
Hvordan får jeg så afleveret/hentet min datter i institution??
Jeg VIL IKKE finde mig i, at jeg SKAL aflevere/hente min datter på bestemte tidspunkter, blot fordi der så er personaleressourcer til at hjælpe mig!! Jeg har i første omgang søgt kommunen om en hjælper, der kan klare dørene for mig, men det hjælper jo ikke på, at jeg så er bundet af at aflevere/hente min datter fx. kl 9, hvis vi allerede er klar til at gå kl 7.30, eller hente hende kl 14, hvis jeg er blevet optaget af noget andet på det tidspunkt!
Jeg har i stedet foreslået, at man kunne gøre hovedindgangen, som jeg pt ikke kan benytte pga. niveauforskelle (på sølle 5 cm), helt niveaufri, og gøre døren 10 cm bredere, så jeg kan komme ind dén vej og derved klare mig selv. Det mener sagsbehandlerne i Handicapcenteret dog ikke, lovgivningen tillader, idet der ikke er tale om ændringer på egen bolig, men på institutionen. De mener i stedet, det er institutionens ansvar, at jeg selv kan aflevere/hente mit barn, og at det derfor er institutionen, der skal betale for en løsning.
Handicapcenteret mener endvidere, at min mand kan blive pålagt at hente/bringe vores datter i det omfang jeg ikke kan gøre det. Men min mand møder på job FØR institutionen åbner, og har som regel først fri EFTER institutionen har lukket!
Jeg har også tænkt på, om man kunne installere en døråbner, ligesom jeg har fået på vores opgangsdør i vores boligblok (ejerlejlighed).

Er der nogen, der har lignende erfaringer, og hvis ja, hvad er der så blevet gjort for at hjælpe??

Med venlig hilsen
Silje - en frustreret mor

lec
Offline
Joined: 12/02/2010
Hej Silje I din kommune

Hej Silje

I din kommune findes der helt sikkert et Handicapråd. Du kan finde oplysninger om rådet på kommunens hjemmeside. De kan og vil helt sikkert hjælpe dig.

Hilsen
lec

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hej Niels Det er såmænd

Hej Niels

Det er såmænd overvejet, men med en ledsagerordning, foregår det vel på allerede aftalte tidspunkter, ikk'??
Jeg vil jo gerne kunne komme ud ad døren, når jeg og min datter er klar og ikke, når ledsageren kommer kl 9, hvis det er det aftalte tidspunkt - jeg vil også ha' lov at være spontan, selvom jeg er handicappet og sidder i kørestol...

Med venlig hilsen

Silje F Bang

Niels Horsbøl
Offline
Joined: 04/06/2008
hvad med en ledsager ordning?

hvad med en ledsager ordning?

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hej Thomas og Peter 1.000

Hej Thomas og Peter

1.000 tak for gode råd!!
Lige nu, er virkeligheden således, at vuggestuen har bedt mig aflevere min datter kl 9.30 til den pædagog, som møder på dette tidspunkt. Pædagogen vil så tage mod min datter i døren, hvor jeg så siger farvel til hende, og pædagogen derefter klare alt med overtøj, sko m.m. Og så er jeg endvidere "tvunget til" at hente min datter kl. 14.45, da der efter dette tidspunkt ikke er pædagoger nok til at kunne hjælpe mig... Alternativet er, at jeg har en hjælper/veninde eller lignende med mig, som kan hjælpe med de ting, jeg ikke selv kan klare.
Det er langt fra den optimale løsning, men sådan må det vel være indtil, der forhåbentlig bliver bevilget en rampe og en døråbner!!

Hvad ville I have gjort i min situation - altså udover de ovenstående forslag??

Rigtig god weekend til alle!!

Med venlig hilsen

Silje F Bang

Peter Q
Offline
Joined: 25/05/2009
Hej Silje Er det ikke en

Hej Silje

Er det ikke en idé at samle de 2 "indstandser" til et møde med emnet: Hvordan får jeg hentet mit barn?
Jeg kan ikke forestille mig der er en generel uvilje mod at hjælpe.

Da mine gik i vuggestuen, blev problemet løst med en rampe ved hoveddøren.

Men du har også en udfordring overfor prinsessen. Når man er sammen med mor løber man ikke væk. Det må de lære hende.

mvh
Peter Q

peq@naviair.dk
Husk positive mennesker lever længere

Thomas (not verified)
Handicapcenteret har ret i,

Handicapcenteret har ret i, at det er institutionens opgave at skabe tilgængelighed. Da det vel også er en kommunal institution, så er det overordnet set kommunalbestyrelsens ansvar.
Du kan jo begynde med at spørge en af de lokale politikere om det er rimeligt, at du ikke kan være mor, som alle andre i byen.
Det hjælper nok ikke, men så kan du jo spørge den lokale avis, om det er en historie for dem.
Det bliver desværre en lang og sej kamp, det ender såmænd nok med at det hele bliver lavet 14 dage før din datter er for gammel til at gå der mere.
men så kan du glæde dig over, at der måske kommer en efter dig, der ikke skal kæmpe samme sag.