Er der lovgivning på området??

silje
Offline
Joined: 11/07/2008

Hejsa

Jeg er bosat i Ørestad City (ved Fields). Vi kan rigtig godt li' at bo herude, men jeg har dog lidt problemer (udover adgang til min datters institution, som jeg tidligere har nævnt).
1. Nu hvor der er en del sne, har jeg svært ved at gebærde mig (i Velastol/Karmacrosser) i området. Og jeg tænker derfor, at der vel må være noget lovgivning på området - hvor meget der skal ryddes sne, hvor ofte, og hvor der som minimum skal være ryddet for sne??!
Som det er nu, er kun dele af fortorvet på vores vej ryddet, noget fyger hurtigt til igen, så det er svært fremkommeligt, hvis man ikke kan gå, og selve p-pladserne er slet ikke forsøgt ryddet for sne, hvorfor det stortset er umuligt at slå sin lift på bilen ordenligt ned. Kan det mon være rigtigt??

2. Når jeg kører på min Karmacrosser i området og fx skal krydse en vej, så skraber bagenden på min crosser på kantstenen, hvilket jo ikke burde være muligt i et (relativt) nyt boligområde?!! Sidst men ikke mindst undrer jeg mig over, at man i Fields har lavet handicaptoiletter med almindelige døre, som brugeren selv skal bakse med at åbne og lukke, og så er dørene oven i købet udstyret med en dørpumpe, som i hvert fald ikke gør det lettere for en kørestolsbruger at åbne/lukke døren til handicaptoilettet.

Forresten er der blevet etableret en lækker tagterasse på Plan 2, ved restauranterne. Jeg spurgte i Informationen, for at provokere lidt, hvordan man kom op til ovennævnte terasse, og fik en lang forklaring om, at jeg skulle: "Tage elevatoren op til restauranterne, køre hen til en restaurant "x", og så.... Nåh nej, der er jo trapper, hmmm..." Så det vil sige, at jeg heller ikke her kan benytte mig af de nye faciliteter fordi, man skal op ad flere trin for at komme ud på nævnte terasse.
Jeg synes, det er for dårligt (host host...), at man som kørestolsbruger i 2010, snart 2011, ikke kan færdes frit, efter eget ønske, men gang på gang mødes af forhindringer i alle mulige afskygninger - Jeg mener, når man i forvejen har et handicap, skulle det lissom være nok, men nej, vi skal også lige slås med elendige adgangsforhold på offentlige steder, manglende snerydning og hvad ved jeg!!

Anyway, jeg var bare nysgerrig efter at vide, om der ikke er noget lovgivning på nævnte område(r)??

Hvide vinterhilsner
Silje F Bang

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
Wow du må ikke have siddet

Wow du må ikke have siddet i kørestol længe,..du lyder jo præcis som mig.
Jeg vil virkelig gerne rådgive dig, men jeg er bange for reglerne måske er anderledes i Danmark end i Grønland.
Det bedste du kan gøre er at læse Danmarks bygningsreglement. Når du kender den har du dit 'våben'. Du skal så derefter finde den ansvarshavende (hvilket kan være så besværligt for ingen vil indrømme deres ansvar) Påpej for denne de ting du er utilfreds med uden at lyde sur, du skal bare sige støt og roligt,..Jeg forventer de her ting snarest muligt bliver ordnet. Hvis han/hun kommer med undskyldninger remser du bygningsreglementet op (hvis det har noget med bygninger at gøre, men noter at det skal du kun hvis du er 100 pct sikker på du har ret) Personen vil ikke have noget valg uden at være dum og voila´. hvis han/hun ikke adlyder går du længere op ad stigen til en 'højere person' og forklarer hvor forfærdeligt du bliver behandlet....snedigt og sjovt!
Det virker i hvert fald herhjemme, næsten hele Sisimiut (min hjemby) er ved at blive handikap-venlig :-)
Bare husk at der ikke er noget galt med dig, lovene er på din side osv.
Det kan bare være lidt svært for nogle fordi man ikke lægger mærke til sådan nogle besværligheder vi har i hverdagen når man ikke selv er handikappet, så det er derfor dit nye job at belære dem. Surt de ikke kan gøre det selv, men det er nyt for alle.