Stamcelleforskning

Stamcelleforskere efterlyser strengere regler.
”Fælles regler vil fremme både forskningskvalitet og etik”

Sådan lød budskabet fra Professor Stephen Minger fra King's College London, da han var gæst på en konference om stamcelleforskning på Københavns Universitet i april.
Professor Minger efterlyste nogle veldefinerede og gennemskuelige regler for at undgå eksempelvis en gentagelse af forskningsbedraget, som skete i Korea (se omtale i sidste nummer af RYK!) samt den uetiske brug af ægdonorer eller aborterede fostre, som forefindes i visse dele af verden. Konferencens titel var Stamcelleforskning og - behandling i dag og i fremtiden og den blev arrangeret af BioCampus, som er et af universitetets satsningsområder med økonomisk støtte fra Københavns Universitet, Dansk Center for Stamcelleforskning og Den Britiske Ambassade i Danmark.

Jane Horsewell deltog i en paneldebat på konferencen sammen med bl.a. professor Jens Zimmer Rasmussen og professor Moustapha Kassem fra Syddansk Universitet om forsknings- og behandlingsmæssige perspektiver for arbejdet med stamceller. Et referat af konferencen kan læses på www.ku.dk/satsning/biocampus

Tilbage til oversigten